Nåt är fel

När jag var till läkaren mådde jag för tillfället helt okej. Det fick mig att känna att jag kanske gick dit i onödan. Men igår fick jag bekräftat att jag visst gjort rätt i att gå dit. Tränade på morgonen och sen kom jag till jobbet och skulle börja packa upp varor. Kroppen värkte verkligen, speciellt ovanför knäna och som vanligt i underarmarna. Ryggen var väl inte heller överlycklig. Knakade och var stel också. Nej, igår var verkligen ingen bra dag!

Jag vet att jag börjar ha jobbat lite för många dagar i rad och att kroppen inte riktigt är med på det. Vad jag däremot inte förstår är varför det blir såhär efter hög ansträngning. Det påminner nog lite om reumatism, men av två anledningar har jag uteslutit det. Jag har inga tydliga svullnader i lederna och dessutom får jag ju remicade-behandling vilket även används som behandling för just reumatism, fast då i mindre doser. Så det känns inte som ett alternativ. Frågan är då bara, vad är det för fel på min kropp?
Allmänt | | Kommentera |

Läkarbesöket ...

Idag träffade jag en läkare och berättade om alla mina symptom som jag har. Läkaren lyssnade och sedan fick jag prova ha armarna i olika vinklar, varför vet jag inte. Han drog även min tumme mot handleden och det däremot kände jag igen, gissar att det var för att kolla om jag var överrörlig. Men jag sa direkt att det är jag inte, snarare tvärtom tycker jag. Min stelhet i nacke och axlar trodde läkaren i alla fall delvis beror på dålig hållning, men det andra sa han inte direkt något om.

Sedan fick jag ta några prover och vad de var för har jag ingen aning om. Vet inte om läkarbesöket gav något eller kommer göra mig mycket klokare, men jag hoppas såklart att det ska leda till något bra. Känns väl fel att säga att jag hoppas att de hittar något, men det är ju på ett sätt bättre att veta vad som är fel istället för att bara ha ospecifierad värk, stelhet, trötthet och förkylningskänsla ... Bland annat.

Bara att vänta och se vad som händer antar jag.
Allmänt | | Kommentera |

Ett andra utlåtande

Igår och i förrgår när jag åkte till jobbet ville jag bara gråta. Det kändes som att hela kroppen värkte, var stel och knakade så fort jag rörde mig. Värst var underarmarna vilket är ganska vanligt. Men jag tog en Alvedon forte och ungefär en timme efter att jag börjat jobba kom jag igång ordentligt och kände mig någorlunda normal.

Men jag känner att det inte ska vara såhär. Magen har hållit sig lugn vilket får mig att tänka att det måste vara något mer som är fel. Om några dagar har jag därför en läkartid inbokad. Inte med min vanliga crohns-läkare eftersom att hon inte verkar intresserad av att lyssna och bara antar att allt beror på Crohns. Jag vill ha en läkare som kan vara beredd att överväga andra alternativ också. Sen om den andra läkaren också säger att allt beror på min Crohns, ja då är det väl kanske så. Men jag vill i alla fall ha en "second opinion" innan jag är nöjd.

Jag kan ju bara jämföra med hur jag mådde när jag var yngre. Då var inte värk och trötthet ett normaltillstånd. Och innan jag fått min Crohns-diagnos och hade extremt mycket besvär med magen, då satte det sig ändå inte på resten av kroppen. Så varför skulle det sätta sig på kroppen nu när jag knappt ens har några besvär med magen? Det stämmer inte riktigt i min hjärna.

Vad är det för fel på mig?
Allmänt | | Kommentera |
Upp